Veelgestelde
vragen

Staat jouw vraag hier niet
tussen? Dan kan je altijd
contact met ons opnemen.

CONTACT >

Welke borstels gebruiken jullie?

In onze wasstraten wordt gewassen met textiel en/of foam. Dit geeft geen krasjes.

Kan ik met mijn auto of bestelwagen door de wasstraat?

In alle wasstraten is de maximale hoogte 2.05m en de maximale breedte 2.15m. Bij twijfel raden we je aan om onze medewerkers te raadplegen.

Wat is de maximale breedte voor een autoband in de wasstraten?

De ruimte voor een autoband is gemeten op 31 cm. Het advies is om bij bandenmaten net boven de 30 cm breed even langs de vestiging te rijden. Onze medewerkers kunnen dan beslissen of de auto door de wasstraat kan of niet.

Kan een bestickerde wagen door de carwash?

In onze wasstraat wordt gewassen met textiel en/of foam. Dit geeft geen krasjes en het veroorzaakt geen schade aan de auto. Als er schade aan de sticker is, kunnen we niet garanderen dat de sticker niet los zal komen. Dit is op eigen risico.

Kan hars verwijderd worden van mijn auto?

Als de hars nog maar net op je wagen zit, dan kan dit verwijderd worden. Als de hars er langer op zit en de zon al heeft ingewerkt, kunnen we dit niet garanderen.

Kan ik met een imperiaal, fietsenrek of dakdrager door de wasstraat?

Je kan niet met een imperiaal of fietsenrek door onze wasstraat.
Heeft je auto dakdragers, dan kan je wel door de wasstraat, mits de dakdragers goed bevestigd zijn.

Kan ik met een cabrio door de carwash?

In onze wasstraten kan je ook terecht met een cabrio, zelfs met softtop. Het stoffen dak wordt schoongespoten zodat al het stof verwijderd wordt en er later geen groene schijn zal komen. We gebruiken geen agressieve producten, maar wel biologische zepen. Daarnaast gebruiken we geen nylonborstel, maar textiel en foam. Je kunt tevens gebruik maken van wasprogramma’s met wax of polish. Het cabriodak wordt dan geïmpregneerd met wax, waardoor het waterafstotend wordt en dus sneller droogt na een regenbui.

Kan ik gratis mijn auto stofzuigen?

Na iedere wasbeurt mag je gratis gebruik maken van onze krachtige stofzuigers in het overdekt stofzuigerpark. Ook kan je gratis je banden opblazen en gebruikmaken van onze mattenborstels.

Hoe vaak moet mijn wagen gewassen worden?

Goed onderhoud van je auto is nodig. We adviseren daarom om eens per 2 weken je auto te wassen, met velgenreiniger en een beschermlaag. Zo kan je langer van je droomwagen genieten.

Blijft mijn auto langer schoon?

Hoe uitgebreider het gekozen programma, hoe beter de poriën van de lak opgevuld worden. Zo is je wagen beter beschermd en zal vuil zich minder snel hechten. Hierdoor zal hij makkelijker te reinigen zijn bij een volgende wasbeurt.

Is wassen bij Den Ottowasser milieuvriendelijk?

Den Ottowasser maakt gebruik van een eigen recyclingsystem bij al haar locaties.

Zo wordt 90% van ons waswater hergebruikt en zijn ook onze zepen en waxen biologisch afbreekbaar. Om het watergebruik zo laag mogelijk te houden, wordt regenwater bovendien opgevangen en geïntegreerd in het wasproces. Ten slotte zijn onze vestigingen uitgerust met zonnepanelen, die ons op een ecologisch verantwoorde manier van stroom voorzien.

Krijg ik altijd korting met de WASPAS?

Je krijgt altijd korting op je wasprogramma van het moment dat er nog voldoende geld op je waspas/account staat om de volledige wasbeurt er vanaf te houden.

Waar kan ik mijn WASPAS opladen?

U kan uw waspas bij al onze vestigingen opladen met cash of Bancontact/Visa/Mastercard. Daarnaast is het ook mogelijk om je waspas online op te laden. Hiervoor moet je wel geregistreerd zijn in ons systeem.